Péče od prvního dne...

17.06.2015 10:01

 

Po přivezení křečka do nového domova by jste jej měli nechat v klidu alespoň 2dny. Opatrně jej nechte z přenosky vylést přímo do klece, pokud se vám zdá příliš vystrašený nebo jej můžete opatrně vzít oběmi dlaněmi do tkz. mističky a přenést do klece. Každý křeček si zvyká jinak, některý se schová a nevíte o něm celé dva dny a jiný je zvědavý a hned zkoumá svůj nový domov. Pokud máte křečka zvědavce je dobré na něj první dva dny pouze jemně mluvit, bez jakkýkoliv hluku a popřípadě mu nabídnout občas z rukou pamlsek v podobě piškotu, zeleniny či ovoce.

V dalších dnech můžete začít svého nového kamaráda začít zvykat na mazlení. Doporučuji vzít celou klec na pohovku či postel a poté oddělat vrh. Křeček si hned všimne, co se děje a sám se pokusím ze spodku klece vylézt. Tímto způsobem se bude křeček cítit svobodněji, než kdyby jste jej násilně naháněli v kleci. Křečka samozřejmě hlídejte a mluvte na něj, popřípadě hlaďte, měl by se od vás i krásně nechat vzít do rukou. Chytejte jej opatrně, bez žádných prudkých pohybů opět oběmi dlaněmi do tkz. mističky.

Mladí křečkové jsou rychlíci a většinou vám moc dlouho v rukou neposedí, proto s přitulením nečekejte a rychle jednejte :). Postupeň času budou klidnější a ve věku 3-4měsících by měli déle vydržet sedět v rukou atd.